ŚNIADANIE - BRUSCHETTA

SKŁADNIKI: 

2 kromki chleba żytniego razowego - 60 g 

15 sztuk pomidorków koktajlowych - 300 g 

Plaster sera gorgonzola - 15 g 

1 ząbek czosnku - 5 g 

1/2 łyżki oliwy z oliwek - 5 g 


CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 minut


1. Chleb natrzyj przeciśniętym przez praskę czosnkiem, skrop oliwą z oliwek.

2. Nałóż plasterki pomidora, pokrojony ser gorgonzola

3. Zapiecz kanapki w piekarniku.

4. Gotowe kanapki posyp listkami bazylii lub innymi ziołami. 


PORCJA: ok. 290 kcal

 

Data wpisu 11.03.2017

Udostępnij:

  • dieta
  • odchudzanie
  • fit
  • zdrowie

Komentarze

Napisz odpowiedź



(Twój email nie będzie publicznie wyświetlany.)


Kod CAPTCHA

Kliknij w obrazek, żeby zobaczyć nowy kod.